Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 12. 2013. 10:54   >>  10:54

VRHOVNI SUD U MOSKVI

Nije dokazna krivica Pusi rajot

Vrhovni sud Rusije naložio je da se ponovo razmotri slučaj dvije članice pank grupe Pusi rajot.

Sud je naveo da u prethodnom postupku njihova krivica nije u potpunosti dokazana.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 17. avgusta 2012. na po dvije godine zatvora za huliganstvo, pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi izvele performans u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsjednički mandat. 

Nakon što su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jektarina Samucevič je osuđena na uslovnu kaznu. 

Ruski sud je u saopštenju između ostalog naveo da u prethodnom postupku nisu u obzir uzete sve okolnosti koje bi eventualno omogućile blaže kazne za članice Pusi rajota. 

Prema prethodnoj presudi, Tolokonjikova i Aljohina trebalo bi da budu puštene na slobodu u martu sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније