Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ R.B. ]

15. 01. 2022. 23:07 >> 23:08

NAREDIO ULAGANJA

Putin planira izgradnju željeznice na Arktiku

Ruski predsjednik Vladimir Putin zadužio je vladu da iznese prijedloge o izgradnji željezničke pruge koja će voditi do obale Barentsova mora, na sjeverozapadu zemlje, dok Moskva nastoji razviti Arktik.

Putin je arktičko područje, na sjeveru Rusije, postavio na vrh svojih strateških zadataka i naredio velika ulaganja u vojnu infrastrukturu i u vađenje ruda.

Ruski predsjednik je zatražio od premijera Mihaila Mišustina da "iznese prijedloge za izgradnju željezničke veze do Barentsova mora", rečeno je iz Kremlja, javlja Hina.

Rok za podnošenje prijedloga je 10. maj. Pruga bi se završavala u bazi Indigi, u arktičkoj oblasti Nenecu, gdje Rusija u idućem periodu planira izgraditi luku koja će biti otvorena čitave godine.

Finska i Norveška su 2018. objavile da zajednički planiraju izgradnju arktičke željezničke pruge koja bi išla od sjevera Finske do obale Barentsova mora. Razvoj sjevernog morskog puta tijesno je vezan uz ruski proboj na Arktik i Moskva je zato velike svote uložila u flotu ledolomaca i tankera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније