Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

14. 01. 2022. 18:43 >> 18:49

ZELENSKI

Bajden i Putin da dođu na sastanak u vezi Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski predložio je sastanak sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajdenom i ruskim Vladimirom Putinom kako bi se razgovaralo o rastućim tenzijama u vezi Ukrajine. Predlog Zelenskog iznio je 14. januara šef njegovog kabineta Andrij Jermak.

Ove sedmice nije došlo do pomaka u pregovorima između Rusije i zapadnih zemalja, koje strahuju da bi Moskva mogla da pokrene novu vojnu ofanzivu na Ukrajinu.

Do predloga Zelenskog dolazi u danu kada su internet stranice vlade u Ukrajini pogođene masovnim sajber napadom.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova izjavio je Rojtersu da je prerano da se kaže ko bi mogao da stoji iza napada, ali je rekao da je Rusija stajala iza sličnih napada u prošlosti.

"Prerano je za izvođenje zaključaka, ali postoji duga evidencija o ruskim (sajber) napadima na Ukrajinu u prošlosti", rekao je on.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev "Rojtersa" za komentar.

Rusija je ranije negirala da stoji iza sajber napada na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније