Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ B.B. ]

14. 01. 2022. 10:10   >>  10:11 1

INCIDENT NA ZAPADNOJ OBALI

Izraelska vojska greškom ubila svoja dva komandosa

Dva izraelska vojna oficira koji su služili u elitnoj jedinici ubijeni su u prijateljskoj vatri, incidentu koji se dogodio tokom sigurnosne patrole na Zapadnoj obali. Izraelske snage odbrane su pokrenule istragu o njihovoj smrti. Nakon što je Izrael usvojio nova fleksibilnija pravila o upotrebi oružja, vojska ove zemlje je greškom ubila svoje komandose.

Komandanti čete u jedinici za specijalne operacije pod nazivom Egez, major Ofek Aharon (28) i major Itamar Elharar (26) greškom su ubijeni tokom patrole koju su obavljali blizu baze Nabi Musa na Zapadnoj obali.

Major general Jehuda Fučs, šef centralne komande, otkrio je da je vojna oprema ukradena noć ranije, te da su komandosti tražili lopove i svoju opremu. Međutim, to su učinili bez informisanja kolega o svom kretanju, a nijesu imali ni radiovezu.

Jedan vojnik je zamijenio kolege s "naoružanim teroristima", te je zapucao kad su bili udaljeni 10 do 15 metara. Komandosi su preminuli usljed zadobijenih povreda.

Izraelska vojska je nedavno ublažila restrikcije i pravila kada je riječ o aktivnostima protiv osumnjičenih lopova tako da je vojnicima sada dozvoljeno da koriste smrtonosnu silu.

Iz vojske su istakli da se radi o nesretnom slučaju koji se dogodi svakih nekoliko godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније