Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

10. 12. 2021. 20:46 >> 20:48

ŠOLC U PARIZU

Osnažiti francusko-njemačku osovinu

Francuski predsjednik Emanuel Makron i novi njemački kancelar Olaf Šolc umanjili su u petak razlike u vezi sa reformom budžetskih pravila EU i ulozi nuklearne energije u finansiranju zelenih investicija, obećavajući da će francusko-njemačka osovina ostati jaka. To je bila prva Šolcova spoljnopolitička posjeta otkako je u srijedu izabran za kancelara nakon 16 godina vladavine Angele Merkel.

„Tokom poslednje četiri godine radio sam sa Angelom Merkel na svim ovim pitanjima...Znam da ćemo nastaviti zajedno, dragi Olafe, ovu blisku saradnju“, rekao je Makron njemačkom zvaničniku na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Rezervisani Šolc, čija se trostranačka koalicija obavezala da će dalje jačati evropske integracije, rekao je da su razgovarali o tome kako da rade zajedno da bi Evropa postala jača.

Kada je stigao u Jelisejsku palatu, Makron je, kako prenose mediji, novog kancelara dočekao dodirom stisnutom šakom, a potom otpratio uz stepenice, tapšajući ga po leđima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније