Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ B92 ]

08. 12. 2021. 10:05   >>  10:07

UHAPŠEN DANAS

Uhapšeni nema veze sa ubistvom Kašogija?

Jedna osoba uhapšena je u Parizu zbog sumnje da je povezana sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

U međuvremenu se oglasila Ambasada Saudijske Arabije u Francuskoj i saopštila je da uhapšeni Kaled Aed Al-Otaibi nema veze sa slučajem i da treba odmah da bude pušten na slobodu.

Ambasada je ponovila da je saudijsko pravosuđe već donijelo presude u vezi sa slučajem Kašogi i da su svi osuđeni na izdržavanju kazni, prenosi Rojters.

Državljanin Saudijske Arabije Kaled Aed Al-Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara Džamala Kašogija, uhapšen je danas na aerodromu Šarl de Gol u Parizu.

Hapšenje bivšeg saudijskog kraljevskog gardiste, koji je putovao pod svojim imenom, uslijedilo je nekoliko dana nakon što je francuski predsjednik Emanuel Makron razgovarao licem u lice u Saudijskoj Arabiji sa prestolonasljednikom Muhamedom bin Salmanom, navodi Rojters.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018.

Rijad je saopštio da su bivšeg novinara "Vašington posta" u "odmjetničkoj operaciji" ubili agenti poslati da ga ubijede da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti djelovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније