Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R.

02. 12. 2021. 18:19 >> 18:37
1

MINISTARSTVO ZA SAOBRAĆAJ

Oliver Lukšić državni sekretar u njemačkoj vladi

Predsjednik Liberala (FDP) u njemačkoj saveznoj državi Sarska Zemlja (Saarland), Oliver Lukšić (42), biće državni sekretar u saveznom Ministarstvu za saobraćaj u novoj njemačkoj saveznoj vladi, prenosi "Saarbruecker Zeitung".

Lukšić, koji je rođen u Sarbrikenu, prezime nosi od svog đeda koji je porijeklom iz Sutomora.

On je političar FDP-a i poslovni konsultant. Već desetak godina je predsjednik FDP-a Sarske zemlje i portparol poslaničke grupe FDP-a u Odboru za saobraćaj i digitalnu infrastrukturu.

U koalicionim pregovorima za formiranje semaforske vlade, bio je glavni pregovarač svoje stranke za mobilnost.

Lukšić je prvi put bio poslanik u Bundestagu od 2009. do 2013. Godine 2017. vratio se u parlament i postao portparol svoje poslaničke grupe za transport i digitalnu infrastrukturu. Od 2011. je regionalni predsjednik FDP-a.

Lukšić će u saveznoj vladi raditi u resoru budućeg ministra Volkerom Visingom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније