Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

02. 12. 2021. 09:47 >> 09:48

ČETVRTI TALAS

Željeznica na sjeveru Kine na udaru hladnog talasa

Kineske željeznice preduzele su mjere da obezbijede normalan rad pošto je četvrti hladni talas zahvatio pojedine regione na sjeveru zemlje, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Mnogi djelovi sjeveroistočne kineske provincije Heilungdjijang od ponedjeljka uveče su u mećavi.

Željezničke linije za vozove velikih brzina i sistemi nadzemnih vodova su se smrzli, što je rezultiralo lošim napajanjem željeznice. U stanici Mudandjijang, više od 300 radnika je mobilisano da raščišćavaju snijeg i led duž željezničkih pruga, skretnica, perona, ulaza i izlaza kako bi se obezbijedio nesmetan rad.

U autonomnom regionu Sindjijang Ujgur na sjeverozapadu Kine, više od 20 elektrana suočava se sa nedostatkom uglja čije zalihe mogu da traju manje od 12 dana zbog čega su se na transportu uglja angažovale lokalne željeznice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније