Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

24. 11. 2021. 21:34   >>  21:35 2

FAZA TESTIRANJA

Putin primio eksperimentalnu nazalnu vakcinu protiv Kovida-19

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je primio eksperimentalnu nazalnu vakcinu protiv korona virusa, tri dana nakon što je primio dopunsku dozu, dok se Rusija bori sa najgorim talasom infekcija i smrti od početka pandemije.

Rekao je da nije osjećao nikakve neprijatne efekte poslije uzivanja nazalne vakcine.

Putin je na proljeće vakcinisan Sputnjikom V, a u nedjelju je primio dopunsku Sputnjik Lajt, koja se daje u jednoj dozi, i rekao da želi da učestvuje u testiranju nazalne verzije Sputnjika V.

Denis Logunov, zamjenik direktora ruskog centra za epidemioligiju i mikrobiologiju "Gamaleja" koji je razvio Sputnjik V, rekao je Putinu da nazalna vakcina tek treba da prođe kliničke studije i da se trenutno testira na zaposlenima u centru.

U skladu sa utvrđenim naučnim protokolima, vakcina će morati da prođe nekoliko faza ispitivanja kako bi se utvrdilo da je bezbjedna i efikasna za upotrebu.

Ministarstvo zdravlja Rusije je prošlog mjeseca dalo zeleno svjetlo za testiranja vakcine na 500 volontera.

Putin je danas, na sjednici vlade, rekao da su mu nakon šest mjeseci poslije prve vakcine opala antitijela i da su mu stručnjaci preporučili revakcinaciju što je i učinio.

Posljednjih nedjelja Rusiju je zahvatio najveći porast broja infekcija i smrtnih slučajeva, čemu doprinosi i niska stopa vakcinacije.

Manje od 40 odsto od skoro 146 miliona ljudi u Rusiji je potpuno vakcinisano.

Ruska operativna grupa za korona virus prijavila je danas 33.558 novih infekcija i 1.240 smrtnih slučajeva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније