Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 01. 2013. 12:17   >>  12:23

SLUČAJ VIKILIKS

Ekvador na sudu traži prava za Asanža

Ekvador će pokušati na sudu da nađe rješenje za slučaj Žuliana Asanža, osnivača Vikiliksa, ako Velika Britanija i dalje bude insistirala na njegovom hapšenju, saopšteno je iz Vlade Ekvadora.

"Tražićemo od Velike Britanije da prouči pravnu podlogu kako se njegova prava više ne bi kršila", izjavio je Rikardo Patino, ministar vanjskih poslova Ekvadora.
Ekvador je odobrio politički azil Žulijaniu Asanžu kako ne bi bio izručen Švedskoj, za šta se zalaže i London. Asanž je optužen za silovanje, što on odbacuje. Švedska planira da ga preda Sjedinjenim Državama, tvrdi Asanž, i dodaje, da mu tamo prijeti smrtna kazna zbog objavljivanja tajnih podataka.
Ekvadorski predsjednik Rafael Korea, upozorio je da, u slučaju da ostane na funkciji, neće povući odluku o odobrenju političkog azila Asanžu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније