Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

29. 10. 2021. 23:05 >> 23:08

ODLUKA VAŠINGTONA

Nove američke sankcije Iranu

Sjedinjene Američke Države danas su uvele nove sankcije Iranu dok se američki predsjednik Džozef Bajden priprema za ključni sastanak sa evropskim liderima tokom vikenda na kojem će razgovarati o eventualnom nastavku nuklearnih pregovora sa zvaničnim Teheranom.

Američko Ministarstvo finansija objavilo je nove sankcije protiv dvojice visokih pripadnika Iranske revolucionarne garde i sa njom usko povezane dvije kompanije za snabdijevanje smrtnosnim dronovima i drugim vojnim materijalima pobunjeničkih grupa u Iraku, Libanu, Jemenu i Etiopiji.

Iako se sankcije ne odnose na iranski nuklearni program, Bajdenova administracija saopštila je da želi da radi na eventualnom nastavku pregovora za oživljavanje nuklearnog sporazuma iz 2015.godine, koji bi uključivao prekid iranske podrške takvim grupama i ograničenje razvoja balističkih raketa, prenosi Beta-AP.

Iran tek treba da saopšti datum kada će se vratiti nuklearnim pregovorima u Beču, ali je signalizirao da će to učiniti sledeće nedjelje sa ciljem da pregovori budu nastavljeni krajem novembra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније