Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

21. 10. 2021. 07:45 >> 07:46
1

"TRUTH SOCIAL"

Donald Tramp najavio otvaranje svoje društvene mreže

Bivši predsjednik SAD najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu zvanu "Truth Social" pošto je u januaru isključen sa Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi prije napada na Kongres.

"Formirao sam Truth Social i grupu Tramp Medija end Teknolodži (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata", rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromjesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijumskoj dolini upotrebile su svoju jednostranu moć da ućutkaju glasove neslaganja u Americi, dodao je Tramp.

Republikanski milijarder isključen je sa Fejsbuka, Tvitera i Jutjuba poslije napada na Kongres SAD 6. januara, koji su sprovele njegove pristalice za vrijeme ceremonije potvrđivanja pobjede Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima.

Prije isključivanja Tramp je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Tviteru preko koga je objavljivao veliki broj predsjedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Fejsbuku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma "Truth Social" biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju dok će Trampova nova medijska grupa TMTG takođe imati video servis na zahtjev sa zabavnim programima i podkastima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније