Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 02. 2013. 20:41   >>  20:36

NA ZAHTJEV KOPTA

Egipatski izbori pomjereni na 22. april

Parlamentarni izbori u Egiptu pomjereni su na 22. april sa prvobitnog zakazanog datuma - 27. aprila, saopštio je danas portparol predsjednika Muhameda Morsija.

Morsi je promijenio datum izbora, nakon što su to tražili hrišćanski poslanici - Kopti, prenosi Rojters.

Pripadnici koptske manjine su imali primjedbu na datum izbora 27. april pa nadalje, jer bi fazno glasanje bilo obavljano i tokom njihovog vjerskog praznika - Uskrsa.

Morsi je u četvrtak raspisao parlamentarne izbore, objelodanivši da će oni biti održani od kraja aprila do juna, u četiri etape.

Kako je navedeno u predsjedničkom dekretu, Narodna skupština će održati konstitutivnu sjednicu 6. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније