Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

11. 10. 2021. 09:00   >>  09:00

STOKHOLM

Danas ime dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju

U Stokholmu će danas biti saopšteno ime Nobelove nagrade za ekonomiju, čime se završava nedjelja Nobela, a tu nagradu po tradiciji od 1969. godine dodjeljuje Centralna banka Švedske.

Nobelova nagrada za ekonomiju prošle godine dodijeljena je Amerikancima Polu R. Milgramu i Robertu B. Vilsonu.

Prošle nedjelje su u Stokholmu saopšteni laureati za Nobelove nagrade u oblasti medicine, fizike, hemije i književnosti, a u Oslu dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Nagrade se tradicionalno uručuju 10. decembra, na dan smrti osnivača nagrade, švedskog naučnika i industrijalca Alfreda Nobela (1833-1896), pronalazača dinamita.

Nobelova nagrada se sastoji od zlatne medalje, diplome i čeka na devet miliona kruna (oko milion eura). Novčani iznos nagrade se dijeli ako ima više laureata u jednoj disciplini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније