Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z. [ Beta ]

10. 10. 2021. 23:13 >> 23:13

TALIBANI SAOPŠTILI

"SAD pristale da dostave humanitarnu pomoć Avganistanu"

Novi avganistanski vladari talibani saopštili su danas da su SAD pristale da dostave humanitarnu pomoć toj siromašnoj zemlji na ivici ekonomske katastrofe, iako i dalje odbijaju da priznaju vlast te ekstremističke grupe.

Talibani su naveli da su "dobro prošli" njihovi pregovori sa SAD u Kataru, prvi direktni od američkog povlačenja iz Avganistana krajem avgusta.

Dodali su da je Vašington pristao da oslobodi humanitarnu pomoć za Avganistan poslije dogovora da se ona ne dovodi u vezu sa zvaničnim priznanjem talibanske vlasti.

SAD su jasno stavile do znanja da pregovori u Dohi ni na koji način nijesu uvod u priznanje režima talibana koji su silom došli na vlast sredinom avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније