Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

06. 10. 2021. 08:55   >>  10:17

UZBUNJIVAČICA PRED KONGRESOM

Fejsbuk nanosi štetu djeci, podstiče podjele

Bivša zaposlena u Fejsbuku Frensis Hojgen izjavila je u Kongresu da proizvodi te kompanije nanose štetu djeci i podstiču polarizaciju u SAD, kao i da direktori te društvene mreže odbijaju promjene zato što im je profit važniji od bezbjednosti.

Hojgen je pred Pododborom za zaštitu potrošača u Senatu, optužila kompaniju da je svjesna da Instagram, koji je vlasništvu Fejsbuka, nanosi štetu pojedinim tinejdžerima i da nije iskrena u javnoj borbi protiv mržnje i dezinformacija, prenosi Glas Amerike (VOA).

Hojgen je tvrdnje protiv Fejsbuka potkrijepila desetinama hiljada internih dokumenata koje je tajno kopirala prije nego što je napustila posao u odsjeku za građanski integritet.

Takođe je podnijela žalbu federalnim vlastima, u kojoj tvrdi da je interno istraživanje pokazalo da kompanija pojačava mržnju, dezinformacije i političke nemire, ali da krije ta saznanja.

Hojgen je poručila da je odlučila da izađe u javnost sa svojim tvrdnjama zato što vjeruje da "proizvodi Fejsbuka nanose štetu djeci, podstiču podjele i slabe demokratiju".

"Lideri kompanije znaju kako da učine Fejsbuk i Instagram bezbjednijim, ali odbijaju neophodne promjene zato što su im astronomski profiti važniji od ljudi. Potrebno je da Kongres reaguje. Oni neće riješiti ovu krizu bez vaše pomoći", upozorila je Hojgen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније