Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ B92 ]

20. 09. 2021. 08:19 >> 08:21
2

47,19% GLASOVA

Preliminarno: Poslije Putina, Putin

Partija Jedinstvena Rusija, koja podržava politiku predsjednika Vladimira Putina, osvojila je na izborima za Donji dom parlamenta, Dumu, 47,19 odsto glasova.

To su pokazali rezultati Centralne izborne komisije na osnovu 60,18 odsto prebrojanih glasova.

Na drugom mjestu je Komunistička partija sa 20,88 odsto glasova, a slijede Liberalno demokratska partija Rusije sa 7,89, Pravedna Rusija sa 7,54 i Novi ljudi sa 5,77 odsto podrške glasača, prenosi TASS.

Te stranke prešle su cenzus za ulazak u Dumu od 5 odsto osvojenih glasova. Izbori za rusku Državnu dumu počeli su u petak 17. septembra, a glasanje je završeno u nedjelju uveče.

Pored Dume, birači su glasali i za gubernatore devet ruskih regiona, kao i za sastave 39 lokalnih i regionalnih parlamenata. Sastav Donjeg doma ruskog parlamenta bira se prema mješovitom principu - 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, a još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније