Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina business [ R.B. ]

18. 09. 2021. 07:46 >> 07:47
1

U AVGUSTU

Grčku posjetilo duplo više turista nego 2020.

Međunarodni vazdušni saobraćaj do Grčke u avgustu se naglo povećao u toku ljetnje turističke sezone, pokazali su podaci grčkog civilnog vazduhoplovstva.

Dolasci su se skoro udvostručili u avgustu ove godine na 3,04 miliona sa 1,67 miliona godinu ranije, kada je svijet zahvatio prvi talas pandemije, piše Reuters.

Grčka, čiju petinu ekonomije čini turizam, pretrpjela je prošle godine najveći rekord u padu vazdušnog saobraćaja, sa padom od 75 odsto u odnosu na 2019, prenosi Tanjug.

Vlada ove godine, sa uvođenjem vakcinacije i dostupnim testovima na Covid-19, očekuje rast turizma od 50 odsto u odnosu na rezultate 2019, kada je zemlju posjetilo više od 30 miliona turista.

Prema podacima, ukupan promet na grčkim aerodromima povećan je ove godine 53,7 odsto u prvih osam mjeseci u odnosu na prošlu godinu, ali je i dalje manji 53,8 odsto u odnosu na isti period 2019.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније