Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

15. 09. 2021. 22:26   >>  22:29 1

TIHANOVSKA POZVALA

Pariz da pomogne u rješavanju krize

Liderka bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska pozvala je danas Francusku da iskoristi svoj uticaj i pomogne u rješavanju političke krize u Bjelorusiji, navodeći da je spremna na razgovor sa predsjednikom Emanuelom Makronom.

"Bjelorusima je potrebna nova energija za napredak. Pozivam Francusku i predsjednika Makrona da odlučno djeluju u potrazi za rješenjem bjeloruske krize", rekla je Tihanovska novinarima u Parizu.

Dodala je da nije predviđen sastanak sa francuskim predsjednikom, ali da je do subote u Parizu, navodeći da je spremna na razgovor.

Tihanovska će se tokom boravka Francuskoj sastati sa šefom diplomatije Žan-Ivom Le Drianom, predsjednikom Senata Žerarom Laršeom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo.

Makron je bio prvi visoki zapadni zvaničnik koji se sastao sa Tihanovskom u septembru 2020. u Vilnjusu, mjesec dana poslije predsjedničkih izbora u Bjelorusiji, koje osporova opozicija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније