Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

12. 09. 2021. 21:43 >> 21:44

ANGAŽOVANA I VOJSKA

Zbog požara u Španiji evakuisano 2.500 ljudi

Španija je poslala vojnike na jugoistok zemlje da pomognu u gašenju velikog šumskog požara koji gori već četiri dana.

Požar u pokrajini Malaga uništio je gotovo 7.000 hektara šume i doveo do novih evakuacija stanovništva, uslijed čega je broj raseljenih povećan na oko 2.500.

Vojnici su došli iz baze na jugu Španije, a uz njih je na obuzdavanju požara aktivno i više od 300 vatrogasaca i 41 avion za bacanje vode.

Regionalna agencija u čiju nadležnost spada i vatrogasna služba opisala je današnji dan kao ključan za stavljanje požara pod kontrolu.

Vlasti su danas preventivno evakuisale gotovo 1.500 stanovnika iz nekoliko mjesta i sela. Prije vikenda je evakuisano više od 1.000 ljudi.

Širenju požara doprinijela je kombinacija toplog i suvog vazduha i jakih vjetrova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније