Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

09. 09. 2021. 23:14   >>  23:20

PUTIN

Moskva je za mir u Avganistanu i zaustavljanje migracija

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je Moskva zainteresovana za mir i stabilnost u Avganistanu i da se odatle zaustavi egzodus nastao od kad su talibani preuzeli vlast prošlog mjeseca.

On je na videokonferenciji razgovarao sa zvaničnicima iz Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, zemljama BRICS-a.

Sagovornicima je rekao da "Rusija, baš kao i njeni partneri iz grupe BRIKS (BRICS), dosljedno podržava uspostavljanje dugo očekivanog mira i stabilnosti u Avganistanu".

Putin je rekao da je Rusija "zainteresovana da zaustavi tok migracija" i želi da Avganistanci "žive mirnim i dostojanstvenim životom u svojoj otadžbini".

Moskva, koja je vodila desetogodišnji rat u Avganistanu koji se okončao povlačenjem sovjetskih trupa 1989. godine, vratila se diplomatski kao posrednik u posljednjih nekoliko godina.

Iako smatra talibane zabranjenom terorističkom organizacijom, Rusija je godinama održavala veze sa njima.

Za razliku od mnogih drugih zemalja, Rusija nije obećala da će primiti avganistanske izbjeglice nakon preuzimanja vlasti od strane talibana.

Putin je ranije rekao da Moskva ne želi da u Rusiju dođu "teroristi pod maskom izbjeglica".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније