Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

30. 08. 2021. 06:35 >> 06:38

SMIJENJEN NAUČNIK

Bivši ministar na čelu iranske nuklearne agencije

Novi predsjednik Irana Ebrahim Raisi postavio je na čelo civilnog nuklearnog programa bivšeg ministra saobraćaja pod sankcijama UN, bez iskustva u oblasti nuklearne energije, umjesto najpoznatijeg iranskog naučnika u toj oblasti.

Raisi, pristalica tvrde struje u Iranu, imenovao je 64-godišnjeg inženjera Mohamada Eslamija, bivšeg ministra saobraćaja i urbanog razvoja, sa jakim vezama u Ministarstvu odbrane.

On će naslijediti naučnika Alija Akbara Salehija, obrazovanog u SAD, koji je imao ključnu ulogu u višegodišnjim intenzivnim diplomatskim aktivnostima koje su 2015. dovele do međunarodnog nuklearnog sporazuma Irana i velikih sila.

Eslami se 2008. godine našao na listi osoba pod sankcijama Ujedinjenih nacija, "zbog učešća, direktne povezanosti ili obezbjeđivanja podrške širenju osjetljivih nuklearnih aktivnosti Irana ili zbog razvoja sisitema za isporuku nuklearnog oružja".

Prije nego što je postao ministar 2018. godine, Eslami je godinama radio u odbrambenoj industriji, gdje je bio zamjenik ministra odbrane i direktor Instituta za obuku i istraživanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније