Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

28. 08. 2021. 10:55 >> 10:56

BRITANIJA

Najmanja proizvodnja automobila u posljednjih 65 godina

Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji pala je u julu na godišnjem nivou 37,6 odsto, na 53,44 hiljada komada, što je najmanje u posljednjih 65 godina.

Prema podacima britanskog Udruženja proizvođača i trgovaca automobilima (SMMT), pad je posljedica pandemije koronavirusa i globalne nestašice elektroničkih mikro-sklopova.

Svaki četvrti automobil koji je u Britaniji u julu sišao s proizvodnih traka bio je električni ili hibridni, prenosi SEEbiz.

Prema predviđanjima SMMT-a, u Velikoj Britaniji ove godine će biti proizvedeno nešto više od milion automobila, oko 16 odsto više nego prošle.

Naredne godine bi trebalo da se proizvede 1,1 milion, što je manje nego 2019. godine kada je proizvedeno 1,3 miliona automobila.

Izvršni direktor SMMT-a, Mike Haves, rekao je da se britanski proizvođači automobila i dalje suočavaju s velikim poteškoćama, a obnovu proizvodnje otežava globalna nestašica dijelova.

On je pozvao Vladu da izađe u susret industriji i smanji poreze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније