Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

12. 08. 2021. 08:31 >> 08:31
1

BIJELA KUĆA

Bajden će održati virtuelni "samit za demokratiju"

Američki predsjednik Džo Bajden biće u decembru domaćin virtuelnog "samita za demokratiju", saopštila je Bijela kuća.

Navodi se da će taj samit "podstaći obaveze i inicijative u tri glavne teme - odbrana od autoritarizma, borba protiv korupcije i promovisanje poštovanja ljudskih prava", prenosi AP.

Centralna tema Bajdenove predsjedničke kandidature i njegovih prvih šest mjeseci na vlasti bila je preusmjeravanje nacije da se pozabavi onim što on naziva generacijskim nadmetanjem između demokratija i autokratija, poput Rusije i Kine, navodi agencija.

"U trci da 21. vijek između demokratija i autokratija, moramo dokazati da demokratije mogu da ostvare rezultate", rekao je Bajden prošle nedjelje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније