Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 07. 2021. 13:44 >> 13:44

FRANCUSKA

Sanitarna propusnica za kafiće, restorane...

Francuski parlament usvojio je kasno sinoć proširenu upotrebu sanitarne propusnice poslije vikenda tokom kojeg su širem zemlje održani protesti protiv te obaveze.

Donji dom parlamenta sa 156 glasova za, 60 protiv i 14 uzdržanih usvojio je tekst o obaveznoj sanitarnoj propusnici za ulazak u restorane i prevoz, kao i obavezno vakcinisanje zdravstvenih radnika.

Gornji dom, Senat, već je usvojio ranije tekst, koji mnogi smatraju da ograničava slobodu.

Prema usvojenom tekstu, neće biti otpuštanja ljudi koji ne budu pristali na obavezno vakcinisanje protiv korona virusa. Međutim, tim zaposlenima prijeti suspenzija plate.

Vakcina je obavezna za medicinske radnike, vatrogasce i one koji rade sa starijim osobama, dok će sanitarna propusnica, odnosno dokaz o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativan test na korona virus, biti obavezna za kafee, restorane, sajmove i putovanja avionom i vozom.

O tom tekstu treba još da raspravlja Ustavni savjet Francuske.

U toj zemlji početkom avgusta počinje proširena upotreba sanitarne propusnice u cilju suzbijanja širenja delta soja korona virusa.

Istovremeno, vlasti nastavljaju da promovišu vakcinaciju. Gotovo 60 odsto stanovništva primilo je jednu dozu vakcine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније