Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 07. 2021. 22:16 >> 22:21

FRANCUSKA

Bivša ministarka kandidat na predsjedničkim izborima

Bivša francuska ministarka, sada predsjednica područja Il de Frans, Valeri Pekres saopštila je danas da se kandiduje za predsjedničke izbore 2022.

"Kandidat sam za predsjednika Republike u nadi da povratim francuski ponos. Više ne podnosim da se priča, a ne djeluje", rekla je ona u intervjuu za pariski list "Figaro".

Valeri Pekres (54), predsjednica desničarskog pokreta Slobodni (Libres), nekada je bila član desničarske stranke Republikanci. Bila je ministarka za budžet za vrijeme predsjednika Nikole Sarkozija.

Bila je i savjetnica Žaka Širaka, a prošle godine u medijima se pominjala kao eventualni novi premijer, prije imenovanja Žana Kasteksa.

Valeri Pekres se zalaže za čvrstu desnicu, ali i sekularnu i ekološku. Takođe se zalaže za ravnopravnost polova u poslovnoj i društvenoj sferi.

Nedavno je osudila seksizam koji vlada u politici.

"Ako muškarac počne da viče, to se smatra da ima karakter i da je vođa. Ako to žena uradi, smatra se da je izgubila živce i da histeriše", rekla je bivša ministarka, inače majka troje dece, koja se u slobodno vrijeme bavi boksom i veliki je obožavalac Dostojevskog i Tolstoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније