Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ klix.ba ]

20. 07. 2021. 22:50 >> 22:49
2

KOMENTARISALA POPLAVE

Tunberg: Na samom smo početku klimatske opasnosti

Mlada aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg oglasila se na Facebooku povodom nedavnih poplava koje su pogodile zapadni dio Evrope, upozorivši kako ovo nije "novo normalno" te da ukoliko se ne budemo bavili problemom klimatskih promjena, nećemo moći zaustaviti klimatsku krizu.

"Smrtonosne vrućine, poplave, oluje, šumski požari, suše, propadanje usjeva... Ovo nije 'novo normalno'", napisala je Greta na svom Facebook profilu.

Tunberg je upozorila kako se nalazimo na samom početku klimatske i ekološke opasnosti i kako će ekstremni vremenski događaji postati sve češća pojava.

"Nakon nedavnih katastrofalnih događaja, posebno u zapadnoj Evropi, čini se da svi govore o klimatskim vanrednim situacijama, i to s pravom. Ali čim se ove tragedije završe, najvjerovatnije ćemo to zaboraviti i nastaviti dalje kao prije", kazala je aktivistkinja.

"Ako krizu ne budemo stalno tretirali kao krizu i tako se njome bavili, nećemo je moći zaustaviti", poručila je Tunberg.

Kritikovala je vlast i političare kazavši kako se sada pokušavaju ponašati odgovorno, "govoreći puno lijepih riječi".

"Čini se da svi zaboravljaju da su oni odgovorni za to što nas vode ka nekoliko stepeni toplijoj i destabilizovanoj planeti. Moje misli su sa svima pogođenim ovim događajima", zaključila je Tunberg.

Mlada aktivistkinja često komentariše svjetske događaje koji su vezani za klimatske promjene, a poplave koje su pogodile Njemačku i Belgiju iskoristila je kako bi još jednom istaknula važnost reagovanja kada je riječ o klimatskoj krizi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније