Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Bete ]

10. 07. 2021. 19:02   >>  19:01

PROMJENE SANČESA

Španski premijer rekonstruisao vladu

Španski premijer Pedro Sančes danas je rekonstruisao vladu rekavši da će prioritet novog tima biti "konsolidacija ekonomskog oporavka i otvaranja novih radnih mjesta" poslije epidemije korona virusa.

Rekonstrukcija vlada nije uticala na savezništvo između španske Socijalstičke radničke partije Sančesa i radikalno ljevičarske stranke Podemos, koja je zadržala svojih pet portfelja.

Promjene se odnose samo na neke od 17 portfelja Sančesove stranke.

Španski premijer je najavio odlazak Aranče Gonzales Laje sa mjesta šefa diplomatije. To mjesto je povjereno sadašnjem španskom ambasadoru u Parizu Hozeu Manuelu Albaresu.

Sančes je rekao da novi tim predstavlja i "generacijsku obnovu" pošto je do sada prosječna starost bila 55 godina, a sada je 50 godina. Španski premijer je povećao prisustvo žena.

Agencija Frans pres ocijenila je da je to prva "prava" rekonstrukcija koju je Sančes sproveo od dolaska na vlast u januaru 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније