Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 07. 2021. 22:48 >> 22:49
2

BAJDEN PORUČIO

Putin da preduzme mjere protiv sajber kriminalaca

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je danas ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, sa kojim je razgovarao telefonom, da mora da "preduzme akciju" protiv sajber kriminalaca koji djeluju u njegovoj zemlji i da SAD zadržavaju pravo da " brane svoj narod i svoju kritičnu infrastrukturu'', saopštila je Bijela kuća.

Razgovor je uslijedio manje od mjesec dana nakon što su se dvojica lidera sastala u Ženevi, kada je Bajden uputio upozorenje Putinu da se prestane sa sajber napadima na američke kompanije, a za čiji se najveći dio smatra da dolaze iz Rusije. Posljednji ransomvare napad, koji se dogodio prošlog vikenda, dovodi se u vezu sa hakerskom grupom REvil sa sjedištem u Rusiji.

Bijela kuća je navela da je "Bajden naglasio potrebu da Rusija preduzme mjere za ometanje ransomvare grupa koje djeluju u Rusiji i naglasio da je posvećen kontinuiranom angažovanju na široj prijetnji koju predstavlja ransomvare".

Bajden je ponovio da će SAD preduzeti sve neophodne mjere da odbrane svoj narod i svoju infrastrukturu, dodala je Bijela kuća.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније