Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 07. 2021. 23:51 >> 23:51
1

ZAPLIJENJEN

Puštaju teretnjak koji je blokirao Suec

Uprava Sueckog kanala je danas saopštila da je postigla dogovor sa vlasnikom džinovskog teretnog broda koji je u martu gotovo nedJelju dana blokirao Kanal, a brod će biti pušten u srIJedu, saopšteno je iz Uprave Kanala.

Međutim, oni nisu iznijeli više detalja o sporazumu koji će u srijedu biti potpisan u gradu Ismailija.

Osumnjičeni krivac za blokadu, 400-metarski brod pod panamskom zastavom "Ever Given" koji prevozi kontejnere između Azije i Evrope, od marta je po odluci vlasti Egipta "u pritvoru" - zadržan je usidren na jezeru na polovini Sueckog kanala.

Šestodnevna blokada kanala poremetila je globalnu isporuku robe. Stotine brodova su se zaustavile dok Kanal nije deblokiran, a neki brodovi su bili primorani da pređu mnogo duži put oko čitave Afrike, zbog čega su morali da plate dodatno gorivo i imali druge troškove.

Kroz Suecki kanal prolazi oko deset odsto svjetske robne trgovine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније