Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 02. 2013. 22:35 >> 22:33

IZBORI

Bugarska: Prijevremeni izbori do sredine maja

Bugarski predsjednik Rozen Plevnelijev najavio je danas da će prijevremene izbore raspisati do sredine maja, nakon što je vlada neočekivano podnijela ostavku.

"Parlament će najvjerovatnije biti raspušten krajem naredne sedmice", rekao je Plevnelijev, prenosi AFP.

Predsjednik će, naon toga, imenovati prelaznu vladu sastavljenu od stručnjaka i zakazati prijevremene izbore u periodu između kraja aprila i sredine maja.

Bugarski parlament prihvatio je u četvrtak ostavku vlade, nakon niza nasilnih protesta zbog visokih računa za struju, čime je otvoren put za prijevremene izbore u najsiromašnijoj članici Evropske unije (EU).

Demonstranti su tražili ostavku vlade, optužujući je da nije uspjela da poboljša njihov sve lošiji životni standard, po čemu su na samom začelju u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније