Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 06. 2021. 23:46 >> 23:51

SAVJET EVROPE

Rusija da odmah oslobodi Navaljnog

Savjet Evrope danas je zatražio od Rusije da "hitno i odmah pusti na slobodu" opozicionara Alekseja Navaljnog, dan pošto je rusko pravosuđe proglasilo organizacije protivnika Kremlja za "ekstremističke".

"Komitet ministara Savjeta Evrope (sastavljen od 47 država članica) izrazio je ozbiljnu zabrinutost što je Navaljni i dalje u zatvoru", navodi se u saopštenju.

Komitet, koji nadgleda da li države članice Savjeta Evrope primenjuju odluke Evropskog suda za ljudska prava takođe traži od Moskve da povuče presudu Navaljnom u aferi "Iv Roše" (Yvess Rocher).

Opozicionar je u decembru 2014. osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od tri i po godine u slučaju pronevjere 26 miliona rubalja (u to vrijeme skoro 360.000 eura), na štetu ruske podružnice kompanije francuske kozmetičke kompanije Iv Roše.

To francusko preduzeće je iste te, 2014. godine, saopštilo da nije pretrpjelo nikakvu štetu od Navaljnog.

Navaljni trenutno izdržava zatvorsku kaznu od dvije i po godine.

Protivnik Kremlja je uhapšen 17. januara po povratku u Rusiju iz Njemačke gdje se mjesecima oporavljao od trovanja nervnim agensom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније