Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

10. 06. 2021. 10:55   >>  10:55

VILA LA GRANŽ

Putin i Bajden se sastaju u Ženevi

Sastanak ruskog i američkog predsjednika Vladimira Putina i Džoa Bajdena biće održan u srijedu, u Vili La Granž u Ženevi, kazala je danas portparol švajcarskog Ministarstva spoljnih poslova za agenciju Tas.

Iz Kremlja je ranije saopšteno da će dvojica lidera razgovarati o bilateralnim odnosima, problemima u vezi sa strateškom nuklearnom stabilnošću i drugim pitanjima, koja uključuju saradnju u borbi protiv koronavirusa i regionalne sukobe.

Bajden je sinoć, po dolasku u Veliku Britaniju, na početku osmodnevne turneje po Evropi, rekao da Sjedinjene Američke Države ne traže konflikt sa Rusijom, ali da će odgovoriti na "snažan i suštinski način" ako bi se ruska vlada upustila u, kako je naveo, štetne aktivnosti.

To će biti prvi sastanak dvojice predsjednika od Bajdenove inauguracije u januaru, kao i prva Putinova posjeta nekoj stranoj zemlji od januara prošle godine, kada je boravio u Izraelu i Palestini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније