Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 06. 2021. 13:27 >> 13:27

STANO PORUČIO

"EU ne sprema sankcije i ne komentariše američke odluke"

Evropska unija (EU) ne smatra da treba da komentariše najnovije odluke američke vlade o Zapadnom Balkanu i članice Unije ne razmatraju sankcije prema partnerima u tom regionu, izjavio je danas u Briselu portparol Evropske komisije Peter Stano.

On je naglasio da "nije EU ta koja treba da komentariše poteze američke administracije, EU ima sopstvenu politiku prema Zapadnom Balkanu, što pokazuje i da je na nedavnom zasijedanju šefova diplomatija Unije jedna od ključnih tačaka bilo angažovanje i saradnje EU sa partnerima na Zapadnom Balkanu".

Stano, portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borela, je time odgovorio na pitanje novinara kako EU gleda na odluku američke vlade o kažnjavanju onih koji na Zapadnom Balkanu ugrožavaju stabilnost regiona i da li Unija smjera da sličnim potezima utiče na poboljšanje prilika u tom regionu.

Zvaničnik EK je istakao da o svojstvenoj politici Unije prema regionu "govori i to što je visoki predstavnik EU Žozep Borel obnovio tradiciju nezvaničnih susreta s vođama sa Zapadnog Balkana i razmatranja tamošnjih prilika i, prema tome, naš angažman s tim područjem je veoma snažan".

"A neko razmišljanje o sankcijama nije na dnevnom redu EU i svaka odluka o režimu sankcija zahtijeva jednoglasnost zemalja članica Unije", zaključio je Stano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније