Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 06. 2021. 21:23 >> 21:56
1

NA SJEVERU IRAKA

Erdogan: Turska vojska ubila zvaničnika PKK u kampu

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je turska vojska ubila visokog zvaničnika Radničke partije Kurdistana (PKK) Selmana Bozkira u operaciji u Iraku.

Erdogan je rekao da je Bozkir ubijen u izbjegličkom centru Makmur na sjeveru Iraka, što je prva turska potvrda vazdušnog napada na taj kamp za koji Ankara tvrdi da je utočište kurdskih ekstremista, prenosi Rojters.

Turski predsjednik je prošle nedjelje upozorio da će Turska bombardovati kamp Makmur, u kojem se nalaze hiljade turskih Kurda.

Irački zvaničnici su juče naveli da je Turska izvela vazdušni udar na kamp u kojem su poginule tri osobe.

Erdogan je na Tviteru naveo da Ankara neće dozvoliti PKK, koja predvodi višedecenijsku kurdsku pobunu na jugoistoku Turske, da koristi Makmur kao "inkubator za terorizam".

Većina turskih operacija protiv Kurda na sjeveru Iraka usmjerena je na teritoriju do 30 kilometara od granice, ali se kamp Makmur nalazi dalje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније