Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

27. 05. 2021. 15:33 >> 15:34

IME NA ĆIRILICI

Papa Franjo prvi dobio novi dres S.Makedonije

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski poklonio je danas u Vatikanu papi Franju najnoviji dres makedonske fudbalske reprezentacije, s njegovim imenom napisanim ćirilicom.

Papa je prvi dobio dres u kojem će makedonski reprezentativci nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Na leđima dresa je ćirilicom velikim slovima napisano "PAPA FRANCISK" - kako njegovo ime izgovaraju i pišu u Sjevernoj Makedoniji.

Kabinet predsjednika Sjeverne Makdonije je saopštio da je Pendarovski audijenciju kod pape imao u okviru posjete Italiji i Vatikanu povodom godišnje manifestacije "Makedonija u čast Sv.Ćirila".

Na sastanku su ocijenjeni kao odlični odnosi Sjeverne Makedonije i Svete Stolice, koji se "temelje na dubokim istorijskim vezama, podijeljenim duhovnim i kulturnim vrijednostima i tradiciji".

"Pendarovski je potvrdio interes za produbljavanje odnosa sa Svetom Stolicom u svim sferama od zajedničkog interesa i istakao značaj katoličke zajednice u Sjevernoj Makedoniji i njen doprinos društvu. Istakao je i značaj koji njegova država daje promovisanju međureligijskog dijaloga i poštovanja vjerskih sloboda - navodi se u saopđrenju Kabineta predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније