Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 05. 2021. 18:24 >> 18:23
3

BILKEN

"SAD tražile dokaze da je u srušenoj zgradi djelovao Hamas"

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da nije vidio nikakav dokaz Izraela o djelovaju Hamasa u zgradi u pojasu Gaze srušenoj u izraelskom udaru iz vazduha tokom vikenda.

Blinken je to rekao na konferenciji za novinare u Kopenhagenu dok raste pirtisak na administraciju predsjednika SAD Džoa Bajdena da zatraži prekid vatre u izraelsko-paletinskom sukobu.

Izrael je srušio zgradu u kojoj su bile kancelarije Asošiejted presa i drugih stranih medija i tvrdio da su tamo bile i kancelarije vojne obavještajne službe Hamasa.

"Ubrzo poslije udara mi smo zahtjevali dodatne detalje kao dokaz za to. Ja nijesam vidio da je pružena bilo kakva informacija", rekao je Blinken, dodavši da će "prepustiti drugima da ocijene da li je ikakva infomacija data i našu procjenu te informacije".

Blinken je dodao da "Izrael ima posebnu odgovornost za zaštitu civila dok se brani i to apsolutno uključuje novinare".

Državni sekretar SAD je to izjavio pošto su se diplomate u Savjetu bezbjednosti UN i šefovi diplomatija muslimanskih zemalja hitno sastali u nedjelju zahtjevajući okončanje krvoprolića poslije najsmrtonosnijeg pojedinačnog napada Izraela tokom sukoba koji traju već nedjelju dana.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je rekao da je zgrada u kojoj su bili kancelarije medija "u potpunosti legitiman cilj" i za američku TV mrežu CBS izjavio da Izrael takve dokaze daje kroz obavještajne kanale.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније