Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

16. 05. 2021. 11:27 >> 11:27

INDIJA

Bacali u Gang tijela umrlih od kovida?

Policija u Indiji pozvala je mještane na sjeveru zemlje da ne bacaju tijela preminulih u reku Gang, za koje se na društvenim mrežama tvrdi da su žrtve kovida-19, i ponudila im pomoć oko sahrane.

Portparol vlade u državi Utar Pradeš demantovao je danas izveštaje lokalnih medija da je više od 1.000 tijela izvučeno iz rijeke poslednje dvije nedjelje.

On je rekao da je taj broj daleko manji i da vjeruje da nije reč o umrlima od korona virusa.

U petak su na obali Paragraja pronađena tijela sahranjena u pijesku obmotana u platenene pokrivače.

Vladin portparol je rekao da vjeruje da mještani nisu kremirali mrtve, kao što je to uobičajeno, zbog hinduističke tradicije da se to ne radi tokom nekih vjerskih praznika pa su ih zato sahranjivali na obalama rijeka.

Lokalni policijski zvaničnik je saopštio da su vlasti odredile mjesto za kremiranje onih koji su umrli od kovida-19 u Prajagraju, a policija je zabranila sahranjivanje na obali rijeke.

Broj smrtnih slučajeva je veoma visok u ruralnim područjima, a siromašni stanovnici su bacali tijela umrlih u rijeku zbog prevelikih troškova kremacije koji su duplo porasli, na čak 210 dolara, rekao je jedan od članova dobrotvorne organizacije za pomoć pri kremiranju.

Zdravstvene vlasti pronašle su prošle nedjelje 71 tijelo u rijeci Gang u susjednoj državi Bihar.

Vlasti su poslije obdukcije navele da ne mogu da utvrde uzrok smrti jer su tijela bila u fazi raspadanja.

Dvije velike indijske države, Utar Pradeš i Bihar, koje imaju oko 358 miliona stanovnika među najteže su pogođenima u drugom talasu korona virusa koji divlja u Indiji, a stopa smrtnosti se značajno povećala tokom proteklih nedjelja.

Mnogi krematorijumi su prepunjeni, a zdravstveni sistem je u kolapsu.

Broj novih slučajeva poslije višenedjeljnog svakodnevnog rasta konačno je stabilizovan, rekao je vladin zdravstveni stručnjak.

Ministarstvo zdravlja danas je prijavilo 311.170 zaraženih u protekla 24 sata, juče ih je bilo 326.098.

Registrovano je novih 4.077 umrlih, što je ukupno 270.284 od izbijanja epidemije. Obje cifre su gotovo sigurno značajno manje od stvarnih brojeva, kažu stručnjaci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније