Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 02. 2013. 16:24 >> 16:37

JUŽNA AFRIKA

Pistorijus se brani sa slobode

Sud u Pretoriji odlučio je da se paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus, koji je optužen za ubistvo svoje djevojke Rive Stinkamp, brani sa slobode.

Nakon četiri sata saslušanja, sudija je dozvolio Pistorijusu da se brani slobode.
Odobrena je kaucija koja iznosi 18 450 funti. Advokat atletičara je rekao da se  Pistorijus ne želi vratiti u kuću u kojoj se dogodilo ubistvo.
Još uvijek nije taćno utvrđeno kako se dogodilo ubistvo.
Pistorijus tvrdi da je ustao po noći da zatvori terasu,kada je čuo neobičan zvuk iz kupatila i pomislio da je provalnik u kući. Povikao je djevojci da zove policiju, zgrabio je pištolj i pucao kroz vrata kupatila, misleći da je unutra provalnik. Nakon toga je uzeo palicu za kriket, razvalio vrata i ugledao ranjenu Rivu.
Tužilac tvrdi da su se Pistorijus i Riva posvađali, zbog čega se ona zaključala u kupatilo. On je zatim uzeo pištolj pucao. Kada je vidio ranjenu djevojku, ponio je niz stepenice i pozvao oca.
Svjedok tužilaštva tvrdi da je čuo ženski vrisak te noći.
Mediji su spekulisalida je atletičar miješao steroide i alkohol, zvog čega je postajao nasilan.
Ukoliko Pistorijusa proglase krivim, mogao bi da dobije 20 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније