Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 04. 2021. 12:16   >>  12:27

INDONEŽANSKE VLASTI

Zvanično: Potonula podmornica sa 53 člana

Podmornica nestala kod Balija sa 53 članova posade je potonula objavila je danas indonežanska mornarica, ukazujući da je, pošto su rezerve kiseonika do sada iscrpljene, malo vjerovatno da je neko mogao da preživi.

Danas je pronađeno više djelova podmornice, od koje nije bilo kontaka od srijede, a neki od tih djelova su iz unutrašnjosti plovila ukazujući na to da je bila teško oštećena.

"Na osnovu elemenata koje mislimo da dolaze iz podmornica Nangala, promijenili smo status podmornice iz nestale u potonulu", rekao je portparol indonežanske mornarice Judo Margono na konferenciji za novinare.

Stotine vojnika i dvadesetak brodova mobilisano je u srijedu da lokalizuje podmornicu KRI Nangala 402, plovilo staro oko 40 godina.

Mornarica je procijenila da rezerve kiseonika mogu maksimalno da traju 72 sata u slučaju kvara struje, i taj rok je istekao rano jutros, što znači da je malo vjerovatno da je bilo ko mogao da preživi.

Naftna mrlja primijećena na mjestu gdje je podmornica zaronila ukazuje da je se moguće rezervoar polomio.

Indonežanske vojne vlasti prvo su objavile da je moguće da je podmornica potonula do dubine od 700 metara, što je mnogo dublje nego dubina za koju je napravljena.

Prije nego što je podmornica nestala, posada je tražila da zarone u okviru vojnih vježbi koje uključuju ispaljivanje torpeda.

SAD su poslale vazdušne jedinice u pomoć, a i dva broda australijske ratne mornarice su stigla u tu zonu da pokušaju da pomognu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније