Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

23. 04. 2021. 09:35   >>  09:38

"USPJEŠNO IZVRŠENA VJEŽBA"

Rusija povlači trupe sa ukrajinske granice

Rusija je naredila vojnoj komandi da vrati trupe sa granice sa Ukrajinom u stalne baze, rekavši da je zaključila "hitnu inspekciju" svojih snaga.

Mobilizacija ruskih trupa duž granice proteklih sedmica ponovo je uzrokovala napetosti na istoku Ukrajine, gdje su se vladine snage borile protiv ruskih separatista koji traže nezavisnost od Kijeva od 2014. godine.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je u četvrtak da su trupe uspješno završile vježbe u blizini Ukrajine i da će se vratiti u svoje stalne baze do 1. maja.

"Vjerujem da su ciljevi hitne vježbe u potpunosti postignuti. Trupe su pokazale sposobnost pružanja pouzdane odbrane zemlje", rekao je Šojgu tokom sastanka na Krimu.

Evropska unija je u utorak procijenila da je više od 100.000 vojnika mobilizovano u blizini granice i na Krimu.

Portparol State Departmenta Ned Prajs rekao je da će SAD nastaviti pažljivo da prati situaciju s ukrajinskim zvaničnicima i drugim saveznicima, ali je dodao da "ono što ćemo tražiti jeste akcija".

"Jasno smo rekli u razgovorima s ruskom vladom da se ona mora suzdržati od eskalacije i odmah prekinuti sve svoje agresivne aktivnosti u Ukrajini i oko nje, uključujući nedavno slanje vojske na okupirani Krim i na ukrajinsku granicu, i svoju namjeru da blokira određene brodove u dijelovima Crnog mora", rekao je Prajs.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније