Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

22. 04. 2021. 10:14 >> 10:14

BEZ IZVJEŠTAJA O ŽRTVAMA

Sirija ispalila raketu zemlja-vazduh, Izrael uzvratio

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela. Oglasile se sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona. Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju, javljaju agencije.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih baterija u Siriji, među kojima je i ona iz koje je ispaljena raketa ka Izraelu, prenosi Rojters.

Raketa koja je pala pored nuklearnog reaktora bila je tipa SA-5. Radi se o PVO raketi koja je ispaljena na izraelske vojne avione. Promašila je svoj cilj i eksplodirala oko 30 kilometara od reaktora Dimone.

Tajms of Izrael navodi da su se sirene za uzbunu od vazdušnog napada oglasile u pustinji Negev, u blizini nuklearnog reaktora, kao i da su stanovnici Jerusalima i okolnih naseljenih područja čuli seriju eksplozija.

Prema pisanju lista, za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Izraelski mediji nedjeljama pišu da je protivvazdušna odbrana oko reaktora Dimona i luke Eilat na Crvenom moru u pripravnosti zbog mogućeg napada dalekometnih raketa ili dronova snaga koje podržava Iran, za koji su pretpostavili da bi mogao doći iz Jemena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније