Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 04. 2021. 19:46 >> 19:47
1

PROTEST ZBOG MJERA

Berlin: Policija suzavcem rastjeruje demonstrante

Policija je upotrebila danas suzavac u Berlinu protiv učesnika protestnog skupa protiv korona restrikcija, u blizini zgrade parlamenta, gdje poslanici razmatraju zakon o pooštravanju saveznih mjera protiv pandemije, javio je izvještač agencije Frans pres.

Policija je prethodno preko razglasa pozvala hiljade okupljenih demonstranata.

Nedaleko od zgrade Rajstaga gdje zasijeda Parlament okupilo se, prema izvještajima policije, oko 8.000 demonstranata, a samo su pojedini među njima nosili zaštitne maske.

Protesti su organizovani u vrijeme kada donji dom njemačkog parlamenta Bundestag odlučuje o zakonu koji daje saveznoj vladi veća ovlašćenja kada je riječ o borbi protiv pandemije korona virusa, na račun pokrajina koje su inače nadležne za zdravstvo.

Zakonom treba da se omogući ujednačena primjena "hitne kočnice" u oblastima u kojia se korona virus suviše brzo širi. Namjera je da se prekine primjena različitih mjera koje je 16 njemačkih saveznih država usvajalo kao odgovor na pandemiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније