Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

21. 04. 2021. 17:44 >> 17:44

DRAMA U NIGERIJI

"Više osoba oteto, jedna ubijena"

Otmičari su ubili jednu osobu i kidnapovali za sada nepoznati broj studenata sa Univerziteta Grinfild u Kaduni na sjeverozapadu Nigerije, saopštila je policija.

Od prošlog decembra, naoružane terorističke grupe u Nigeriji su u više navrata napadale škole i fakultete i kidnapovale oko 700 mladih ljudi zahtijevajući otkupninu.

Policija i vlada su gotovo nemoćni da u talasu porasta kriminaliteta u Nigeriji zaustave ovakve napade terorista.

"Jedan službenik Univerziteta je ubijen iz vatrenog oružja, ali se još uvijek ne zna pouzdano koliko studenata je kidnapovano tokom jučerašnjeg napada", izjavio je predstavnik policije Muhamed Džalidže, prenosi Rojters.

Ipak, zaposleni na Univerzitetu Grinfild, koji je zahtijevao anonomnost, tvrdi da je oteto 17 mladića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније