Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 04. 2021. 10:46   >>  10:47

BAJDEN

Presuda za ubistvo Flojda korak naprijed

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da osuda bivšeg policajca iz Mineapolisa Dereka Šovina za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda "može biti ogroman korak naprijed" za zemlju u borbi protiv sistemskog rasizma, ali da "to nije dovoljno".

"Ne možemo ovde da se zaustavimo", poručio je Bajden na konferenciji za novinare u Bijeloj kući nekoliko sati poslije izricanja presude.

Posljednje riječi Džordža Flojda - "ne mogu da dišem" - ne smeju, kako je naveo Bajden, "umrijeti sa njim".

Kamala Haris, prva potpredsjednica SAD koja je Afroamerikanka, rekla je na konferenciji za štampu da se zbog rasizma u SAD ne ispunjava osnovno obećanje o "slobodi i pravdi za sve".

Bivši policajac iz Mineapolisa Derek Šovin proglašen je juče krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, u slučaju koji je duboko obilježio Ameriku i pokazao rasne podjele u zemlji.

Šovin je bio optužen za ubistvo pošto je duže od devet minuta klečao na Flojdovom vratu prilikom privođenja u maju prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније