Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2021. 07:12   >>  07:13 2

LJEKAR SAOPŠTIO

"Navaljni može da umre svakog trenutka"

Ljekar ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji u zatvoru treću sedmicu štrajkuje glađu, rekao je danas da se njegovo zdravlje brzo pogoršava i da bi 44-godišnji kritičar Kremlja mogao biti na ivici smrti.

Ljekar Jaroslav Ašikmin rekao je da rezultati testova koje je dobio od porodice Navaljnog pokazuju visoko povišene nivoe kalijuma koji može dovesti do srčanog zastoja i povećan nivo kreatinina koji ukazuje na oštećenje bubrega.

"Naš pacijent može da umre svakog trenutka", rekao je on u objavi na Fejsbuku.

Predsjednica Saveza sindikata ljekara koji podržava Navaljnog Anastasija Vasiljeva rekla je na Tviteru da "akcija mora biti preduzeta odmah".

Navaljni je najvidljiviji i nepopustljiv protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Njegovim ličnim ljekarima nije bilo dopušteno da ga vide u zatvoru.

Navaljni je stupio u štrajk gladju zbog odbijanja da lekarima bude dozvoljeno da ga posete kada je dobio jake bolove u ledjima i izgubio osećaj u nogama.

Ruska državna kaznena služba saopštila je da Navalni prima svu medicinsku pomoć koja mu je potrebna.

Navaljni je uhapšen 17. januara kada se vratio u Rusiju iz Njemačke, gdje se pet mjeseci oporavljao od trovanja nervnim agensima, za koje krivi Kremlj.

Ruski zvaničnici porekli su bilo kakvu umiješanost i čak su postavili pitanje da li je Navaljni otrovan, što je bilo potvrđeno u nekoliko evropskih laboratorija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније