Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 04. 2021. 06:46 >> 06:47
3

BAJDEN I MERKELOVA

Rusija da povuče trupe sa ukrajinske granice

Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik SAD Džo Bajden pozvali su Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice radi deeskalacije situacije u regionu, izjavio je portparol njemačke vlade Štefen Zajbert.

Rusija i Ukrajina održale su juče istovremene vojne vježbe dok su ministri spoljnih poslova i odbrane NATO-a započeli hitne razgovore o nagomilavanju ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, navodi Rojters.

Merkel i Bajden telefonom su razgovarali o najnovijim dešavanjima na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbjegne svaku dalju eskalaciju.

"Kancelarka i predsjednik složili su se da bi Rusija trebalo da smanji najnovije gomilanje trupa kako bi doprinijela deeskalaciji situacije", rekao je Zajbert.

U Vašingtonu portparolka Bijele kuće Džen Psaki rekla je da je Bajden razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u utorak kako bi naglasio posljedice ruskih aktivnosti.

Dva američka ratna broda trebalo bi da stignu u Crno more kasnije ove nedjelje

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније