Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba ]

08. 04. 2021. 18:54   >>  18:54

ADVOKAT SAOPŠTIO

Navaljni gubi osjećaj u rukama i nogama

Poznati kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru, prema riječima njegovog advokata Vadima Kobzova ima problema sa zdravljem.

Navaljni služi kaznu zbog pronevjere, a njegovo zdravstveno stanje se pogoršava nakon što su mu dijagnostifikovane dvije diskus hernije. Kobzov tvrdi da Navalni gubi osjećaj u rukama i nogama.

Prošle sedmice je započeo štrajk glađu zahtijevajući adekvatno liječenje zbog akutnog bola u leđima i nogama. Bijela kuća je saopštila da se njegovo zdravlje pogoršava.

Kobzov ga je posjetio u srijedu i prenio informacije o njegovom stanju.

"Aleksej sam hoda, ali osjeća bolove. Zabrinjavajuće je to što bolest očigledno napreduje, jer gubi osjećaj u nogama, dlanovima i zglobovima", napisao je advokat na Twitteru.

Prošle sedmice je 44-godišnji Navaljni premješten u bolnički dio zatvora u gradu Pokrovu sa simptomima respiratorne bolesti nakon što se žalio na konstantno povišenu tjelesnu temperaturu i kašalj. Njegova temperatura je oscilirala, te je pala na 37 stepeni u srijedu nakon što je u ponedjeljak iznosila 39 stepeni. Njegov advokat je rekao da Navalni gubi kilogram dnevno zbog štrajka glađu.

Takođe, Navaljni tvrdi da čuvari pokušavaju da mu otežaju štrajk glađu, tako što peku piletinu u njegovoj blizini, te stavljaju slatkiše u njegove džepove.

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena smatra da je zatvaranje Navalnog "politički motivisana i odvratna nepravda", te je pozvala na njegovo oslobađanje.

Grupa za zaštitu ljudskih prava "Amnesty International" je saopštila da je Navaljni izložen torturi koja ga polako ubija, jer je zatvor poznat po posebno surovim uslovima. Njegovi advokati tvrde da ljekara nema te da medicinski dio zavisi o samo jednom medicinaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније