Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 03. 2021. 22:03   >>  23:11

POZVAO OBJE STRANE

Papa Franjo: Okončati sukob u Siriji

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo ponovo je uputio apel svim stranama u sirijskom građanskom ratu da pokažu znake dobre volje, kako bi se pojavio tračak nade za iscrpljeni narod.

Vjernicima okupljenim na Trgu Svetog Petra u Vatikanu papa Franjo je rekao da je rat u Siriji "izazvao jednu od najozbiljnijih humanitarnih katastrofa modernog vremena".

"Nepoznat je broj mrtvih i ranjenih, milioni su izbjegli, hiljade su nestale, uz uništavanja i nasilje svake vrste i ogromnu patnju cijelog stanovništva, naročito najranjivijih, uključujući djecu, žene i stare", kazao je papa.

On se pomolio za Siriju, uz podsjećanje da je deset godina prošlo od početka "krvavog konflikta".

Pozvao je međunarodnu zajednicu da se "odlučno posveti" Siriji kako bi po završetku vojnog sukoba bila moguća obnova zemlje i njen ekonomski oporavak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније