Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: N1 ]

14. 03. 2021. 10:04 >> 10:05
3

ŠOKANTNA NASLOVNICA

Šarli Ebdo: Kraljica koljenom guši Megan

Francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" još jednom je šokirao javnost objavivši karikaturu na kojoj britanska kraljica Elizabeta koljenom pritiska vrat Megan Markl, što je aluzija na smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, koga je prošle godine u Mineapolisu na taj način ubio jedan policajac, objavio je Miror.

Karikatura je objavljena na naslovnoj strani ovonedjeljnog izdanja, uz pitanje „zašto je Megan napustila Bakingemsku palatu“ i njen odgovor: „zato što više nisam mogla da dišem“.

Njen odgovor se direktno odnosi na tragičnu smrt Džordža Flojda, kome je policajac devet minuta klečao na vratu, uprkos tome što je govorio da ne može da diše.

Flojdovo ubistvo doveo je do masovnih protesta, najprije u Mineapolisu, a potom širom Amerike i sveta pod motom „Životi crnaca su važni“.

Naslovnica „Šarli Ebdoa“ masovno je osuđena kao „krajnje užasavajuća“, a francuski časopis je optužen da je zloupotrebio Flojdovu smrt kako bi zaradio novac, navodi Miror.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније